Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, se u svijetu obilježava s ciljem promoviranja razumijevanja problema invaliditeta, te uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevne tokove društva.

Udruženje Debra BiH je zaprimilo mail od uposlenih u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji, članici Grupacije svjetske banke, sa sjedištem u Sarajevu, u kojem su obavijestili Udruženje da su pokrenuli akciju doniranja sredstava za oboljele od bulozne epidermolize u Bosni i Hercegovini, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana invalidnih osoba.

Realiziranje donacije je izvršeno 12.01.2021. godine u iznosu od 1.551,74 KM.

Uposlenici su izrazili želju da se više upoznaju sa samom bolešću tako da je dogovoren termin prezentacije koja je održana 21.01.2021. godine. Prezentacija je održana online, prilikom koje su uposlenici upoznati sa pojedinostima koje sa sobom nosi oboljenje bulozna epidermoliza, a nakon toga su uposlenici, kroz direktni razgovor sa predsjednicom Udruženja, dobili dodatne informacije o oboljelima u Bosni i Hercegovini i preprekama s kojima se u svakodnevnom životu susreću oboljeli od EB.

„Humanost i sasosjećanja ne poznaju granice, što su pokazali i dokazali uposlenici Internationa Finance Corporation (The World Bank Group)“ – kazala je predsjednica Udruženja, i zahvalila se svima na humanosti i brizi za oboljele od EB u Bosni i Hercegovini.

Više o donatorima na: https://www.facebook.com/IFCeca/ i https://twitter.com/IFC_ECA

Share this story!