DUGOGODIŠNJI PRIJATELJ I VELIKI HUMANISTA U POSJETI DEBRI BIH

Udruženje Debra je 22.10.2017. godine posjetio dugogodišnji prijatelj i veliki humanista Antonio Canes, predsjednik humanitarne organizacije iz Španije Medicaments Solidaris. Ova humanitarna organizacija ima već dugogodišnju izuzetno dobru saradnju sa Debrom BiH. I ove godine je ova humanitarna organizacija Udruženju donirala veliku i prijeko potrebnu pomoć u zavojnom materijalu i kremama neophodnih za djecu oboljelu od bulozne epidermolize.

Predsjednik Antonio je izrazio svoje zadovoljstvo uspješnom implementacijom doniranja zavojnog materijala, kao i saradnjom sa Debrom BiH. Također je naglasio izuzetnu važnost Crvenog križa FBiH koji je bio aktivnim sudionikom provedbe ovog projekta, a čiji predstavnik je prisustvovao sastanku. U dogovoru sa predstavnicima Debre i njenim članovima, napravljen je nacrt daljeg djelovanja i implementiranja projektnih prijedloga.

Veliko srce, velikog čovjeka, čovjeka koji u dalekoj Španiji misli i bori se za Djecu leptire u maloj zemlji Bosni i Hercegovini je djelo koje pokazuje da humanost nema granica i iskazati se može uvijek i na svakom mjestu.

Share this story!